2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Zasas muižas parkā norisināsies leģendu naktis  “Pusnakts tējnīcā”

Zasas muižas parkā norisināsies leģendu naktis  “Pusnakts tējnīcā”

Divās augusta zvaigžņotās naktīs 25. un 26. augustā (plkst. 21.00 – 01.00) Zasas muižas parks kļūs gaismas, sapņainu melodiju un rāmas kņadas pieliets. Tiks svinētas, nu jau par tradīciju kļuvušās, parka leģendu naktis ar šī gada tēmu “Punsnakts tējnīcā”, portālu Radio1.lv informēja Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja vietniece Laura Aišpure.

Tuvus un tālus viesus gaidīs gaismas objekti visā parka teritorijā, skanošas leģendas, amatnieku un mājražotāju nakts tirdziņš. Noskaņas mūziku uz saliņas pretī skatu platformai radīs Gints Smukais - 25. augustā un NormisMusic - 26. augustā.

Parka teritorijā pretī Sūnu dīķim amatniecības centra “Rūme” organizētā Latvijas - Lietuvas mākslinieku gaismas objektu izstāde “Saldā dzīve”.

Parka svētki iepriekšējos gados pulcējuši apmeklētāju tūkstošus, arī šogad aicinot uz romantiski naksnīgām pastaigām,  lai vērotu, kā zvaigznes mazliet nolaižas uz zemes un apspīd parka taciņas, tiltiņus un Dzirnupītes ūdens klajumu, izgaismo senatnīgo koku sudrabainās lapas un uzmirdz Cukurkalniņā, lai izstāstītu vienu no daudzām teiksmainajām leģendām. 
 
Zasas muižas parks sākts veidot jau 18.gs. kā samazināta Gatčinas parka kopija, ainaviski bagāts - tam cauri plūst Dzirnupīte, kuras krastos joprojām saglabājušās skatāmas liecības par muižas ansambļa apbūvi, bet, kas skatienam zudis, - dzīvs palicis no paaudzes paaudzē pārmantotos nostāstos.

Atstājiet komentāru